NIEUWSBRIEF JUNI 2017 (ZOMERPROGRAMMA)

Plattelandsmuseum Duinhove  

Op woensdag 12 juli a.s. bezoeken we, per auto, plattelandsmuseum Duinhove te Uden.
In dit museum krijgt u een uniek beeld van leven en werken in de eerste helft van de vorige eeuw. Het museum is gevestigd in een langgevelboerderij die in 1867 gebouwd is.

Het voorhuis met d’n herd, de goei kamer en de geut met de kelder, de stal met de gewitte muren en de deel, precies zoals die vroeger waren.
Verder is er een verzameling paardenwerktuigen, speelgoed, kleding en een jaren 60-kamer.
We starten om 13.15 uur bij ‘t Slotje.
Om 14.00 uur worden we in Uden ontvangen met koffie/thee en iets lekkers erbij.

Daarna krijgen we een rondgang door het museum onder leiding van een gids. Na afloop
wordt u nog een consumptie aangeboden.

De kosten voor dit uitstapje bedragen € 5,00 p.p.

Paalgraven, Vakantiepark Zevenbergen en Vorstengrafdonk

Ook in onze eigen omgeving bevinden zich historische, archeologische monumenten.
Daarom brengen we op 10 augustus a.s.  per fiets, een bezoek aan  Paalgraven, vakantiepark Zevenbergen en Vorstengrafdonk.
We kennen Paalgraven als Knooppunt in het verkeer. Maar, het is ook een archeologisch monument. Onze gids Leen den Brok zal u er het een en ander over vertellen, als wij daar aankomen.
Daarna fietsen we naar vakantiepark Zevenbergen, waar we koffie met iets lekkers erbij krijgen aangeboden. Hier krijgt u een rondleiding over het park, onder leiding van Annie van Bakel. Haar man Tonnie en zij zijn de oprichters van dit vakantiepark. Tijdens deze rondleiding zult u verrast zijn over de prachtige exotische vogels, die hier gehuisvest zijn en die we kunnen bewonderen. Ter afsluiting van dit bezoek krijgt u nog een consumptie aangeboden. Op onze terugtocht naar huis fietsen we nog langs Vorstengrafdonk.

We starten om 13.15 uur bij ‘t Slotje. Deze tocht kan alleen doorgaan bij mooi weer. Bij twijfel bel Marijke Ermers, tel.nr. 06-50428041 of 413943.

Kosten voor dit uitstapje: € 5,00 p.p.

Voor beide activiteiten kunt u zich op 22 juni van 11 uur tot 12.00 uur opgeven in ‘t Slotje, onder betaling van de kosten. Graag met gepast geld. Mocht u op deze dag verhinderd zijn om u op te geven, dan kunt u, t/m 22 juni a.s.  contact opnemen met Mari van den Berg, tel. 412640 of Leen den Brok, tel. 461889. 

Jeu de Boulle-toernooi Kring Oss
Het jaarlijkse jeu de Boulletoernooi dat door de Kring Oss wordt georganiseerd, wordt gehouden op woensdag 12 juli 2017, aanvang 10.00 uur op het sportpark “De Rusheuvel” te Oss. De deelnemers kunnen zich melden tot 9.30 uur. Kosten: € 3,00 per persoon.

U kunt zich inschrijven voor dit toernooi vóór 26 juni  a.s. bij Harrie van den Berg, tel. 06-53148582, onder contante betaling van het inschrijfgeld. Wij hopen op een groot aantal deelnemers.

Reacties zijn gesloten.