Bezoek aan “Buurderij de Lage Hof”, te Overasselt.

Op vrijdag 12 juli 2019 bezocht een aantal van onze leden bovengenoemde zorgboerderij, die gevestigd is in een monumentale herenboerderij. Ook is in dit pand een agrarisch museum en een “huiskamercafé gevestigd. Verder staan er een aantal woningen voor mensen die langdurige zorg behoeven, op het terrein van de betreffende locatie.

Het was de bedoeling om er naar toe te fietsen, maar omdat de weersberichten niet zo denderend waren hebben we er toch voor gekozen om met auto’s te gaan.

Bij aankomst werden we hartelijk ontvangen door beheerster Riet, die koffie/thee met een stuk appeltaart aanbood. Verder gaf zij  een korte uiteenzetting  over het ontstaan en de verdere organisatie van de zorgboerderij en het agrarisch museum.

Dit museum wordt gedreven door zo’n 60 vrijwilligers.

Na de koffie werden we in 2 groepen verdeeld die elk,  met een vrijwilliger als gids, een rondleiding kreeg door het museum en over het buitenterrein, waarop o.a. een “bakhuus”, timmerwerkplaats en karakteristieke schuren staan, die oude machines en gereedschap herbergen van boeren en ambachtslui.

In het museum werd het een en ander verteld over de attributen die er waren tentoongesteld en het “rijke” boerenleven van weleer in een kerkdorp als Overasselt.

Terug in de “huiskamercafé” namen we nog een drankje en konden nog diverse cadeau-artikelen bewonderen en evt. kopen,  die gemaakt zijn door dorpsbewoners.

Het was een leuk en interessant uitstapje, in het kader van ons “Zomerprogramma”.

Reacties zijn gesloten.