NIEUWSBRIEF OKTOBER 2015

Rabo Clubkascampagne
Binnenkort verstuurt de Rabobank aan haar leden weer de kaarten met daarop de code om via de computer te stemmen voor de Rabo Clubkascampagne. Natuurlijk hopen wij dat u weer in grote getale op de KBO wilt stemmen. U mag 2 stemmen geven aan uw favoriete vereniging en de overige 3 stemmen aan 3 andere verenigingen die u een warm hart toedraagt. Laat uw stem alstublieft niet verloren gaan. Niet alleen uw KBO, maar ook de overige verenigingen uit Herpen kunnen het geld dat zij door uw stemmen krijgen, heel goed gebruiken.
Daarom hebben een groot aantal verenigingen uit Herpen de koppen bij elkaar gestoken en bieden u de gelegenheid om op zaterdag 17 oktober in Dorpshuis ‘t Slotje te komen stemmen. Indien u dit wenst kan iemand u er mee helpen. De zitting is van 10.00 – 12.00 uur. In het weekend van 11 oktober ontvangt u nog een flyer van deze gezamelijke verenigingen in uw brievenbus.
Wij rekenen op u!

Informatiemiddag over dementie
De KBO’s van Herpen, Overlangel en Ravenstein organiseren op donderdag
5 november a.s. een informatiemiddag over dementie in het Vidi Reo. Zaal is geopend vanaf 13.30 uur en de informatiemiddag begint om 14.00 uur.

Een op de drie Nederlanders heeft te maken met dementie in zijn directe omgeving.
Familie, buren, op je vereniging, in de supermarkt op een feestje enz.
Wat is dementie en wanneer spreek je over dementie, begint het wanneer je niet meer op een naam kunt komen?

Zijn er medicijnen voor, is het te voorkomen, kun je er zelf iets aan doen?
Is Alzheimer dementie of is dementie Alzheimer?
Heel veel vragen komen op ons af. wanneer iemand vergeetachtig wordt.
Waar kun je terecht met je vragen. Welke instanties zijn er die hulp kunnen bieden?
Het allerbelangrijkste is: hoe ga ik om met een dementerende in mijn omgeving? Wilma van Dijk, verbonden aan Brabant Zorg en Consulent Benadering, komt uitleg geven op al deze vragen.
Dit onderwerp gaat eenieder aan.

Oud Hollandse Spelen
Op woensdag 28 oktober a.s. organiseert KBO Ravenstein Oud Hollandse Spelen in het Vidi Reo. Sjoelen, paardenrace, kruisboogschieten en meer van dit soort leuke spellen staan opgesteld. Aanvang 14.00 uur tot ca. 16.30 uur. Ook de leden van KBO-Herpen kunnen hieraan meedoen en er zijn geen kosten aan verbonden.

Dansen H.O.R.
Op vrijdag 16 oktober a.s. is het dansen in het Vidi Reo, van 14.00 uur – 16.30 uur.
D.J. Jo draait weer bekende muziek en ook verzoeknummers kunnen worden aangevraagd. Ook niet-leden zijn welkom en de entree is gratis, dus breng gerust, buren en vrienden mee.

Broodje Brandweer
De brandweer organiseert de komende weken de activiteit “Broodje Brandweer” in omliggende brandweerkazernes bij u in de buurt. Deze activiteit is van 11.00 tot 13.00 uur en is geheel gratis.
Geïnteresseerden kunnen zich nog opgeven via: www.broodjebrandweer.nl

De dichtstbijzijnde kazernes zijn:
Vrijdag 16 oktober Ravenstein
Maandag 2 november Schaijk
Zaterdag 7 november Berghem
Voor meer locaties zie bovenstaande website.

Wijziging e-mail-adres secretaris
Het e-mailadres van Harrie van den Berg, secretaris KBO is gewijzigd in
kbo@kboherpen.nl
Dit e-mailadres vindt u ook bovenaan in de kop van de nieuwsbrieven.

Ook doen wij een beroep op onze leden, die hun e-mailadres nog niet hebben doorgegeven aan onze secretaris. Zij kunnen dit doen via kbo@kboherpen.nl

Reacties zijn gesloten.