NIEUWSBRIEF-maart 2020

Plus-zegels voor de kienclub.

Onze oproep om de overgebleven zegels voor de Plus-levensmiddelpakketten bij de kienclub in te leveren is weer een grandioos succes geweest. Iedereen bedankt!!!

Ontspanningsmiddag HOR in Dorpshuis ’t Slotje.

17 april a.s. organiseert de KBO’s van HOR (Herpen-Overlangel en Ravenstein) voor hun leden een gezellige muzikale middag in Dorpshuis ’t Slotje. Aanvang 14.00 uur, zaal open om 13.30 uur.

De entree is gratis.  

Met medewerking van:     Het Duo Piet en Ben genaamd De “MeZiek”,


 
Twee enthousiaste muziekmensen, die allebei van luisterliedjes houden en in het bijzonder voor liedjes in het Brabants dialect brengen u een gezellige middag.

De liedjes zijn om te luisteren en om mee te zingen van de meest uiteenlopende artiesten zoals Ad de Laat, Urbanis,  Boudewijn de Groot, Benny Neyman, Toon Hermans, Tom Manders vele anderen.

Fietsmiddagen.

Op donderdagmiddag 2 april a.s. starten we weer met onze fietsmiddagen, 1 x per 2 weken fietsen we in de mooie omgeving van Herpen. Onderweg wordt een koffie-stop ingelast. Start om 13.30 uur bij Dorpshuis ’t Slotje.

Voor verdere informatie mag u contact opnemen met Abby Fleuren telefoon 413103.

Vanaf deze datum stoppen we met de wandelmiddagen.

De Blijvers lening.

Gemeente Oss, biedt inwoners de mogelijkheid aan om aanpassingen in hun eigen woning aan te brengen tegen gunstige financiële voorwaarden. De Blijvers lening is een aantrekkelijke leningen bedoeld voor (preventieve aanpassingen aan koopwoningen.) deze regeling kent geen leeftijdsgrenzen.

Er zijn tegenwoordig volop mogelijkheden om uw eigen woning levensloopbestendig te maken. B.v. badkamer met alle gemakken voorzien, de slaapkamer verplaatsen naar de begane grond of een camera bij de voordeur. Is er onvoldoende spaargeld om de aanpassingen te betalen? Of wil men de spaarpot liever hiervoor niet gebruiken. Dan kan de blijvers lening van Gemeente Oss een oplossing zijn. Gunstig rentetarief, boetevrij aflossen altijd mogelijk, rente is onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar. Hoe werkt het?

U vraagt de Blijvers lening aan bij de gemeente Oss, na akkoord handelt de SNV (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten) uw aanvraag verder af.

Digibord Oss:

Navigeren, routes importeren van anderen, het zelf vastleggen daarvan en delen met vrienden en familie. Je kunt het allemaal leren in één van de workshops die de Digibord organiseert op 19 en 20 maart. U dient zich wel op te geven bij info@digibuurt.nl, De kosten zijn slechts 5 euro p.p. inclusief een kopje koffie. Minimale deelname 6 personen. Adres Barbaraplein 6, achter de Binnenstad, naast de Groene Engel in Oss.  Voor meer info en de juiste tijden zie www.digibuurt.nl  

Toneelstuk “De weg naar de vrijheid”, Lievekamp in Oss.

Wegens succes herhaald:
toneelstuk ‘De weg naar vrijheid’

Kom op 4 mei naar de extra voorstelling van het toneelproject in theater De Lievekamp in Oss! De extra voorstelling wordt gerealiseerd door de samenwerkende Bo’s van Herpen, Overlangel en Ravenstein, met behulp van jongeren. Jong en oud herdenken zo samen de 75-jarige bevrijding van Nederland.

Waar gaat het over?
Het spel ‘De weg naar vrijheid’ speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal beschrijft de gebeurtenissen in een fictief dorp in Brabant. Het spel beschrijft twee werelden. Eerst is er het dagelijkse leven, met bewoners die zo goed en zo kwaad mogelijk proberen de eindjes aan elkaar te knopen. En dan is er die andere wereld van de groeiende weerstand tegen de Duitse bezetter, het verstoppen van onderduikers en het plegen van verzet. Ook de lastige scheidslijn tussen ‘goed’ en ‘fout’ wordt in het spel aangeraakt.

‘De weg naar vrijheid’ biedt, zeker voor de oudere generatie, de kans om terug te gaan naar die zo intense periode en dit ook te delen met kinderen en kleinkinderen. Doordat jongeren actief betrokken zijn bij de productie, onder andere als acteurs, is het stuk ook herkenbaar voor jongeren. ‘De weg naar vrijheid’ maakt indruk, op jong én oud. Jongeren doen mee in het kader van Maatschappelijke Diensttijd jongeren.  

Waar en wanneer, kosten:
In theater De Lievekamp in Oss op maandag 4 mei a.s. om 14.30 uur. Kaartjes kosten 5 euro per persoon. In overleg met KBO Den Bosch mogen wij de kaartjes gezamenlijk per afdeling bestellen.

Inschrijven kan tot 26 maart a.s. bij Tonny Klerks, Binnenstraat 29, wel tevens betalen. Nadien worden de kaartjes bij KBO Den Bosch besteld, omdat we korting ontvangen.    

Computerinloopmiddag

Heeft u een vraag over het gebruik van uw computer, programma’s of uw mobiele telefoon dan bent u van harte welkom op 25 maart a.s. (laatste woensdag van de maand) in Dorpshuis ’t Slotje, u kunt gewoon even binnen lopen. Wel graag een laptop of mobiele telefoon meebrengen.

Jeu de Boule toernooi.

Op 8 juli a.s. organiseert de kring van KBO Oss een Jeu de Boule toernooi in de Rusheuvel in Oss. Nader info volgt in de volgende nieuwsbrieven.

Comments are closed