Nieuwbrief december 2020

17 december a.s.

Het bestuur vindt het jammer dat er dit jaar weinig activiteiten hebben kunnen plaatsvinden,

maar op 17 december a.s. wordt u een attentie aangeboden.

Bezorgers van maandblad “ONS” komen tussen 13.00-18.00 uur bij u langs.

Mocht u onverhoopt niet thuis zijn, graag voor woensdag 16 december tot uiterlijk 15.00 uur even een telefoontje naar: Joke v.d. Berg 06-53157659 of Tonny Klerks 06-30974367

 RABO ClubSupport Campagne.

Ook dit jaar hebben vele van onze leden weer gestemd op KBO Herpen, waarvoor onze dank, zo heeft het stemmen voor de KBO een mooi bedrag opgebracht en wel € 614,89.

Dit jaar ging het stemmen net even iets anders dan dat we van de Rabobank gewend waren.

Rabobank heeft de wijzigingen niet duidelijk genoeg naar de leden gecommuniceerd daardoor zijn er minder stemmen uitgebracht. Inmiddels hebben wij contact gehad met de Rabobank en de wijzigingen voor 2021 worden meegenomen met hun evaluatie en komen hier later op terug.

Contributie 2021.

De contributie voor 2021 bedraagt € 25,– per persoon.

Graag uw contributie voor 1 februari a.s. overmaken naar banknr. NL82RABO0121691772

t.n.v. KBO Herpen. Onder vermelding van uw straatnaam en huisnummer.

I.v.m. de beperkte openingstijden in Dorpshuis ’t Slotje komen we in de volgende nieuwsbrief op terug wanneer er in januari contant betaald kan worden.

Oplichters zijn weer actief.

In deze coronatijd nemen steeds meer oplichters de kans om de banktegoeden van mensen leeg te plunderen. Ze zijn zo slim vandaar nog eens extra aandacht hiervoor:

Phishing:

Oplichters lokken slachtoffers via email naar malafide websites om een betaling los te peuteren of informatie te vergaren.

Smishing:

Via een sms wordt er een betaallink gestuurd of een link naar een malafide website.

Spoofing: (gebeurt steeds vaker)

De oplichter belt ogenschijnlijk met het telefoonnummer van de bank, dat kan technisch en vraagt om het banksaldo over te boeken in verband met een veiligheidsprobleem. De bankmedewerker weet privézaken doordat de e-mail ongemerkt is gekraakt en wint zo vertrouwen. Vaak voorafgegaan door phishing.  

Bankpasfraude:

De bank belt om de pinpas te komen halen omdat die gehackt is. Er moet wel even ingelogd worden op een malafide site met de pincode. De pas wordt aan de deur doorgeknipt maar de chip niet.

De bank vraagt u nooit om gegevens, vraagt iemand wel om deze gegevens? Hang op, verwijder de email en bel uw bank.

Stappenplan verlengen rijbewijs 75+

 • Bij de gemeente vraagt u een gezondheidsverklaring aan. Hieraan zijn kosten verbonden, daarna vult u deze verklaring in.

U vult de vragenlijst in stuurt de gezondheidsverklaring op in de bijgevoegde envelop. (vergeet de postzegel niet op te plakken)

 • Wilt u het keuringsverslag en de vragenlijst per post ontvangen?                   
 • Vul dan geen e-mailadres in. U ontvangt een keuringsverslag en vragenlijst terug van het CBR. In de begeleide brief staat of u naar een specialist of naar een gewone arts moet.
 • U gaat met de ontvangen keuringsverslag en vragenlijst naar een arts voor uw medische keuring. U mag ook een afspraak maken met Dr. Van Boxtel voormalig huisarts in Reek telf. 065534244.
 • U stuurt de medische keuring en vragenlijst naar CBR (maak zelf wel een kopie)
 • Wacht op bericht van het CBR. Daarna kunt u uw rijbewijs aanvragen.
 • Maak een afspraak op het gemeentehuis, 1 recente pasfoto en neem uw betaalpas mee om de kosten voor het nieuwe rijbewijs te betalen.
 • Een week later kunt u uw rijbewijs ophalen.

Mocht u verder nog vragen hebben neem dan contact op met Tonny Klerks, Cliënten ondersteuning van KBO Brabant.

VGZ verhoogt collectiviteitskorting voor KBO-leden in 2021

De collectiviteitskorting voor de leden van Kbo-Brabant met een aanvullende zorgverzekering bij VGZ voor 2021 zijn verhoogd:

 • 15% Aanvullende verzekering VGZ Zorgt Goed, Beter en Best (was 10%)

Leden met een aanvullende verzekering VGZ zorg profiteren van de volgende voordelen:

 • Tot 32 behandelingen fysiotherapie.
 • Tot 25 dagen vervangende mantelzorg en tot € 1000 voor een mantelzorgmakelaar.
 • Tot € 700 voor cursussen om gezond en vitaal te blijven (bijvoorbeeld valtraining of slaaptherapie).
 • Vergoeding lidmaatschap tot maximaal 25 euro per verzekerde.

Leden die een aanvullende tandartsverzekering afsluiten krijgen 5% collectiviteitskorting (was 0%).

Uw KBO-contributie 2021 retour via zorgverzekeraar VGZ

Als u een aanvullende zorgverzekering heeft van VGZ onder het collectief van Kbo-Brabant, dan kunt u ook in 2021 uw KBO-contributie tot maximaal 25 euro retour ontvangen. Het indienen van uw declaratie gaat in 2021 heel eenvoudig.

 • Vul hiervoor op de website van Kbo-Brabant het formulier voor terugvordering contributie 2021 volledig in. U vindt het formulier op https://www.kbo-brabant.nl/contributie-retour/
 • Direct na invulling ontvangt u van ons per e-mail een bewijs van lidmaatschap. Dit bewijs van lidmaatschap dient u zelf bij VGZ als declaratie in. Op het bewijs van lidmaatschap staat hierover een uitleg.

Bent u niet digitaal actief?

 • Dan kunt u bellen naar het secretariaat van Kbo-Brabant op (073) 644 40 66. Houd uw KBO-lidmaatschapsnummer en VGZ-klantnummer bij de hand. Wij vullen het formulier dan voor u in en sturen het per gewone post mét een declaratieformulier naar u toe.
 • U dient uw declaratie mét het bewijs van lidmaatschap vervolgens zelf per gewone post in bij VGZ.  

Let op! Indien u en uw partner allebei lid zijn van Kbo-Brabant én aanvullend verzekerd bij VGZ, dan kunt u beiden uw KBO-lidmaatschapskosten declareren. U dient dan wel ieder apart een declaratieformulier in te dienen.

De volgende nieuwsbrief wordt in de week van 21 december a.s.  bezorgd.

Comments are closed