NIEUWSBRIEF augustus 2020

In de vorige nieuwsbrief heeft het bestuur kenbaar gemaakt dat we na 1 september a.s. enkele activiteiten weer gaan opstarten met in achtneming van RIVM-maatregelen. Dorpshuis ‘t Slotje gaat vanaf maandag 24 augustus a.s. weer open. We blijven nog steeds samen verantwoordelijk voor elkaars veiligheid.

Het is wel onze verantwoordelijkheid om de richtlijnen van Dorpshuis ’t Slotje tijdens het gebruik van het gebouw in acht te nemen. Het aantal toiletten is beperkt.

  • één toilet in Klein Slotje
  • één toilet in de gymzaal  
  • één toilet in de centrale gang
  • bij de damestoiletten is alleen de wastafel beschikbaar
  • bij de herentoiletten alleen een urinoir en de wastafel  

De volgende activiteiten kunnen met inachtneming van de RIVM-maatregelen hervat worden.

Biljarten: Vanaf 24 augustus a.s. kan er weer vrij gebiljart worden voor leden van de KBO, in overleg met beheer Dorpshuis ’t Slotje zijn de volgende maatregelen getroffen.

  • Biljart 1 en 3 mogen gebruikt gaan worden, biljart 2 voorlopig nog niet.
  • Er wordt bij elk biljart een tafeltje geplaatst, met aan ieder tafel twee stoelen met de bedoeling dat u daar aan plaats neemt, als u niet aan het biljarten bent.
  • Als u stopt met biljarten moet u wel de biljartballen en de tafel goed schoon maken (schoonmaakmiddel is aanwezig) voor de volgende spelers die zich aangemeld hebben.

Zijn volgende de spelers nog niet aanwezig dan mag u uiteraard doorgaan tot de aangemelde spelers binnen komen. Bestuur van de biljartvereniging heeft een biljartschema en dat werkt als volgt:

Als u met iemand afgesproken hebt om samen te gaan biljarten dan neemt u contact op met Henk van Gaal 06-20599972 en meld u aan, Henk overlegt met u wanneer en hoe laat u kunt biljarten. Mocht u daarna toch verhinderd zijn vergeet u zich dan niet bij Henk af te melden

Regio competitie is voorlopig uitgesteld tot nader bepaalde datum.

Kienen: maandag 7 september a.s. Heel fijn dat KBO weer kan gaan kienen maar als u niet fit bent of u heeft milde klachten zoals hoesten en koorts blijf dan a.u.b. thuis. Graag met gepast geld betalen: 1 kaart € 3,50      2 kaarten € 6,–     3 kaarten € 8,–      4 kaarten € 10,–.

Koersbal: vanaf woensdag 2 september.

Line-dance: vanaf donderdag 10 september.

Kaarten, computer inloopspreekuur en fietsen.

Omdat met kaarten en computer inloopspreekuur moeilijk is om 1½  meter afstand te bewaren, is het nog niet helemaal duidelijk hoe wij hier invulling aan gaan geven. We zijn in overleg met de vrijwilligers. Fietsen is voorlopig uitgesteld. In de volgende nieuwsbrief van september volgt meer info.

Testen op corona-klachten. Zo maakt u een testafspraak. Iedereen met milde klachten kan zich (gratis) laten testen op het coronavirus bij een GGD in onze buurt. Bel 0800-1202.

Als u belt met 0800-1202 krijgt u iemand aan de telefoon die een afspraak met u inplant. De medewerker van GGD kijkt samen met u op welke dichtsbijzijnde locatie u getest kan worden. Inmiddels is het aantal testlocaties uitgebreid.

Rijbewijs.

Als gevolg van de COVID-19 maatregelen kunnen sommige mensen niet voldoen aan de eisen voor het verlengen van het rijbewijs. Daarom heeft de Europese Commissie besloten om de geldigheid van alle EU-rijbewijzen, die in de periode vanaf 1 februari tot en met 31 augustus 2020 verlopen, met zeven maanden te verlengen.

Voor medische keuringen betreft uw rijbewijs mag u contact opnemen met Dokter van Boxtel voormalige huisarts in Reek. Graag telefonisch een afspraak maken, telefoonnummer 06-55342446.

Nadat u de medische verklaring naar CBR ingestuurd heeft, bestaat de mogelijkheid dat u nadien bericht ontvangt van CBR voor een doorverwijzing naar een oogarts.

De wachtlijsten in de ziekenhuizen zijn erg lang, maar bij Lasik Centrum Boxtel, Bosscheweg 149, 5282 WV, Boxtel tel. 0411-660088 wordt u binnen een paar dagen geholpen. De kosten zijn € 95,–. Dit bedrag betaald u ook in de ziekenhuizen. Valt helaas niet onder uw zorgverzekering.

 

 

Comments are closed