NIEUWSBRIEF september/oktober 2020

Helaas zijn wij genoodzaakt om enkele leuke activiteiten, wegens coronasituatie te annuleren, zoals Sint- Kerstvieringen, vrijwilligersavond, reisjes etc. Maar het bestuur hoopt dat de coronavaccin binnen aanzienbare periode op de markt komt en de vooruitzichten voor 2021 gunstiger worden. Maar momenteel moeten we de RIVM-maatregelen opvolgen.   

Mailadressen, adreswijzigingen doorgeven. Er wordt steeds meer gebruikt gemaakt van digitaal verkeer, zo ook het mailen. Het zou heel fijn zijn indien u een mailadres heeft deze te melden bij het secretariaat via het mailadres kbo@kboherpen.nl zo ook als u van mailadres of uw adres wijzigt. Dank u.                                                                                   

RABO ClubSupport Campagne, voorheen Rabo Clubkascampagne. Ook dit jaar organiseert de Rabobank deze actie voor verenigingen. Personen, die lid zijn van de Rabobank kunnen weer 5 stemmen uitbrengen op hun favoriete verenigingen. 2 stemmen per vereniging totaal te verdelen 5 stemmen. Wij vertrouwen dat vele leden weer gaan stemmen waardoor wij een mooi bedrag voor onze verenigingskas in de wacht kunnen slepen. U kunt uw stemmen digitaal uitbrengen van 5 oktober t/m 25 oktober.Mogen wij ook dit jaar op uw steun rekenen?

Let op: Het is niet voldoende dat u een lopende rekening of spaarrekening hebt bij de Rabobank. Als u mee wilt stemmen moet u ook lid zijn of worden van Rabobank Oss/Bernheze. Dit lidmaatschap is gratis. Bent u nog géén lid van de Rabobank, dan kunt u het volgende doen: U kunt uzelf aanmelden via de website van de Rabobank Oss/Bernheze of 0412-457777 Mocht het voor u problemen geven om digitaal te stemmen of u bent nog geen lid, dan helpen wij u daarbij graag. Ook willen wij het stemformulier bij u ophalen en voor u stemmen. U kunt hiervoor contact opnemen met Tonny Klerks telefoonnummer 411915 of 06-30974367. Zij zal u graag van dienst zijn.

Lidmaatschap: Door bepaalde omstandigheden, verhuizing, ziekte of andere reden komt het weleens voor dat u geen gebruik meer kunt maken van de activiteiten van de KBO en u genoodzaakt bent om uw lidmaatschap op te zeggen. Graag afmelden voor 1 december a.s. bij secretaris Tonny Klerks of per mail kbo@kboherpen.nl mag ook telefonisch 06-30974367. Nieuwe leden zijn uiteraard van harte welkom.

KBO kienen. I.v.m. toename van het Coronavirus hebben wij als bestuur van KBO besloten om voorlopig de kienmiddagen van 5 oktober, 2 november en 7 december te annuleren, in januari 2021 bekijken we of het kienen weer verantwoord is.

Jeu de Boules. We zijn in oprichting van een Jeu de Boules club, als u interesse heeft meldt u zich dan aan via bijgaande brief. Ook niet leden van KBO en VIP kunnen zich aanmelden.  Voor nadere informatie zie contactpersonen brief.

Uit eten bij Hooghuis in Oss. In verband met de 1½ meter afstand bewaren is het helaas nog niet mogelijk om gezellig uit eten te gaan bij Hooghuis. In het voorjaar 2021 bekijken we of de maatregelen aangepast worden.

Griep- en pneumokokkenprik
Op zaterdag 31 oktober a.s. verzorgt de huisarts de griepprik en dit jaar voor de eerste keer het pneumokokkenvaccin voor 73 tot 79-jarigen (iedereen geboren tussen 1-1-1941 en 31-12-1947). De verwachting is dat veel meer 60-plussers nu de griepprik zullen halen. Ook wordt verwacht dat veel senioren in aanmerking willen komen voor het pneumokokkenvaccin. De pneumokok is een bacterie en kan longontsteking veroorzaken. Andere veel voorkomende pneumokokkenziekten zijn hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging. De uitnodiging voor beide vaccins en tijd wanneer u gevaccineerd wordt volgt, locatie is dit jaar Dorpshuis ’t Slotje.

Maak het oplichters niet te makkelijk!

TIPS! HOE VOORKOMT U DAT U SLACHTOFFER WORDT?

  • Meekijken bij pinnen: vraag vreemden op afstand te blijven en scherm met uw hand de pinautomaat af tijdens het pinnen.
  • Babbeltrucs: iemand komt bij u aan de deur en vraagt om binnen te komen of om een betaling. Laat nooit mensen binnen als u niet zeker weet dat ze te vertrouwen zijn en pin niet aan de deur.
  • Via een sms of WhatsApp-bericht zegt een bekende dat hij/ zij een ander nummer heeft en vraagt of u snel een bedrag wilt overmaken. Controleer dit in zoʼn geval eerst door de bekende op zijn of haar bij u bekende (oude) nummer te bellen.
  • ʻEerst checken, dan klikkenʼ

Door te controleren of het e-mailadres klopt en of een eventuele link in het bericht naar de juiste website verwijst, kan achterhaald worden of een bericht echt of nep is. Of: u gaat via de u bekende en te vertrouwen weg naar de website. Hoe u deze en andere zaken checkt, kunt u vinden op de website www.veiliginternetten.nl  

Mocht u slachtoffer zijn geworden of twijfelt u of u te maken hebt met criminelen,  meld het vooral aan de politie doe aangifte.

Geef nooit uw bankrekeningnummer, responscode, pincode of andere vertrouwelijke informatie aan zogenaamde medewerkers die bellen uit naam van de bank of de Belastingdienst. De bank of de Belastingdienst vraagt u nooit om deze gegevens. Vraagt iemand wél om deze gegevens? Hang op, verwijder de e-mail en bel uw bank. En misschien wel de beste tip: maak in dergelijke gevallen vooral geen bedragen over voordat u overleg heeft gehad met uw adviseur.

De volgende nieuwsbrief wordt in de week van 26 oktober bezorgd.

Comments are closed